Eenvoudige mobiele telefoon

Senioren gsm, eenvoudig te bedienen

De wereld wordt steeds digitaler, met alle voordelen van dien. Zo is het internet een oneindige bron van informatie en vermaak. Houden doorbraken in de zorg ons langer gezond en fit. En is het kinderspel om met familie en vrienden in contact te blijven, dankzij mobiele telefonie. De jeugd en jong volwassenen zijn opgegroeid met deze technologische doorbraken. Voor hen is het doodnormaal. Maar mensen die nu richting de zestig, zeventig en tachtig gaan, wilden toch eerst het nut inzien van zo’n innovatie. Heb ik dit nodig en waarom eigenlijk? Wat heeft een mobiele telefoon mij te bieden in het dagelijks leven?

Het antwoord op deze vraag liet even op zich wachten. Mobiele telefoons waren een tijdlang allemaal uitgerust met minuscule toetsen en tientallen (grotendeels overbodige) functionaliteiten. Totdat we bedachten dat niet elke leeftijdsgroep dezelfde mobiele toestellen zoekt.

Fysic Eenvoudige mobiele telefoon
8 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Wat verwacht u van een senioren gsm?

  Zoekt u een gsm puur en alleen om bereikbaar te zijn als u onderweg bent? Of wilt u ook foto’s kunnen maken en ontvangen? Wilt u een telefonie-abonnement afsluiten, of liever beltegoed kopen wanneer het nodig is? In de categorie ‘eenvoudige mobiele telefoons’ hebben we telefoons die u niets anders bieden dan de meest essentiële functionaliteiten. Wel bellen, sms-en en telefoonnummers opslaan, maar geen franje.

  Senioren gsm met noodknop 

  Steeds meer ouderen dragen een noodknop bij zich. Voor hun eigen gevoel van veiligheid en/of om hun kinderen gerust te stellen; als er iets gebeurt is er altijd hulp in de buurt. Een ouderen gsm van Fysic heeft ook zo’n knop. Want waarom zou u apart een gsm en een noodknop mee moeten nemen, als dat gewoon in één apparaat kan? Bovendien gebruikt u een noodknop waarschijnlijk (bijna) nooit, terwijl een gsm al gauw een dagelijks gebruiksvoorwerp wordt. U weet precies hoe u het toestel kunt bedienen en dat is wel zo prettig als de nood een keer aan de man is. In het kort de werking van een noodknop (al heeft niet elke gsm exact dezelfde):

  • U drukt op de knop en er gaat automatisch een sms naar een aantal ontvangers. Bijvoorbeeld: een van uw kinderen, uw partner en iemand van wijkzorg. Deze ontvangers kunt u vooraf kiezen.
  • Zij krijgen een bericht, dat u ook vooraf heeft ingesteld. Als uw senioren gsm een gps-functie heeft, staat in de sms ook precies waar u bent.
  • Uw telefoon maakt automatisch verbinding met het eerste telefoonnummer van uw lijstje ‘noodcontacten’. Als hij of zij niet kan opnemen, wordt het volgende nummer geprobeerd. Zodra de verbinding tot stand komt, kunt u handenvrij bellen.

  Minder zicht of gehoor geen probleem voor de senioren gsm

  Bij het ontwikkelen van een ouderen gsm letten we op een aantal hoofdzaken. Zo moet u het toestel moeiteloos kunnen bedienen en gebruiken. Dat betekent: grote knoppen met duidelijke cijfers en letters. En een uitstekende geluidskwaliteit, waar u ook het een en ander aan kunt instellen. De telefoons werken storingsvrij samen met gehoorapparaten en u filtert hoge of lage tonen, als u die minder goed hoort. Dat maakt bellen en gebeld worden een stuk prettiger.


  Welk mobiel netwerk of abonnement heeft u nodig voor deze toestellen? Raadpleeg deze pagina voor meer informatie.
  Aan het laden
  Aan het laden