Eenvoudig digitaal contact onderhouden met senioren

In deze onzekere tijden waarin fysiek contact vermeden moet worden, wil je eigenlijk niets liever dan even een knuffel geven aan je geliefden. Vooral aan die risicogroepen die nu in een isolement zitten, zoals de ouderen.

Op andere manieren elkaar zien kan best een uitdaging zijn, doordat videobellen vaak lastig is.

Bij Fysic hopen we je hierbij te kunnen helpen, met een smartphone die speciaal gemaakt is voor senioren en rekening houdt met de moeilijkheden.

Makkelijk bedienbaar; ook met verminderd zicht of gehoor.

De smartphone heeft een duidelijk en eenvoudig menu, waarbij alle iconen en teksten extra groot zijn. Geen toeters en bellen; alleen wat echt nodig is. Ook bij een verminderd gehoor is de smartphone geschikt. Het geluid kan extra hard gezet worden en is in combinatie met een hoorapparaat te gebruiken.  

Opties als WhatsApp en Facebook, zonder onnodige toeters en bellen.

WhatsApp en Facebook zijn handig om contact te onderhouden, maar er moeten geen onnodige toeters en bellen zijn. De apps staan op de eerste pagina in het menu, zodat ze overzichtelijk en snel te vinden zijn. Door de vergroting van teksten en iconen, is het gemakkelijk om berichtjes te lezen én foutloos te reageren.

Er wordt gebruik gemaakt van het besturingssysteem Android, dit is van Google. Om apps te downloaden kom je dus terecht in de Google Play Store. Daar kunnen dan spelletjes voor senioren gedownload worden (lees hier meer over).

Met de camera videobellen en foto's maken.

U kunt met de camera videobellen en zo toch alle geliefden zien. Daarnaast kunnen er eenvoudig foto's gemaakt worden met drie fototoetsen.

Zonder abonnement gemakkelijk via sneltoetsen bellen.

Op het thuisscherm kunnen 3 mensen staan die binnen één klik gebeld kunnen worden. De smartphone heeft een fototoets, waardoor foto's aan deze drie personen toegevoegd kunnen worden. Dit maakt het nog gemakkelijker; één klik op de foto en de persoon wordt gebeld. Een abonnement om te bellen is niet nodig. De telefoon is simlock vrij en kan opgewaardeerd worden met een tegoedkaart.

Met SOS-noodknop met GPS tracker

Via de SOS-noodknop kan er direct contact gelegd worden. Het SOS-nummer kan voorgeprogrammeerd worden, zodat een partner, kind, buurvrouw of de 112 direct gebeld wordt. Met het indrukken van de SOS-noodknop wordt ook de GPS-locatie doorgestuurd. Zo weten de hulplijnen precies weten waar ze moeten zijn.

Deze smartphone zal helaas niet die knuffel kunnen vervangen die we zo graag in het echt zouden willen geven aan de ouderen om ons heen. Maar hopelijk zal het eenzaamheid tegengaan en contact nog net iets persoonlijker maken! <3 Bij vragen of nog wat extra advies, mag je altijd onze support mailen via support@fysic.nl