De 5 meest gebruikte zorghulpmiddelen voor ouderen

dinsdag 26 mei 2020

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is voor veel mensen van groot belang. De vertrouwde omgeving geeft rust en dat wil je vasthouden. Gelukkig zijn er genoeg zorghulpmiddelen voor ouderen die zelfstandig wonen een stukje makkelijker maken.

Hulpmiddelen ouderen

Leeshulpmiddelen, senioren klokken en hulpmiddelen die spieren flexibel houden. Het zijn allemaal zorghulpmiddelen die ontworpen zijn met de mens als uitgangspunt. Vrijheid en zelfstandigheid staan centraal en de juiste hulpmiddelen helpen daarbij.

Loeplampen

Niets is zo fijn als je hobby uit kunnen blijven voeren, zonder dat je daarbij de hulp nodig hebt van anderen. Lezen, puzzelen, modelbouwen, handwerken of een ander secuur werkje gaat wel zo fijn met een loeplamp. Dit zorghulpmiddel vergroot en verlicht kleine onderdelen.

  • Een staande loeplamp: handig voor naast je luie stoel, overal naar toe te verplaatsen en een ideale combi van verlichting en vergrootglas.
  • Tafel model loeplamp: perfect als je je handen vrij wilt houden. Voorzien van een extra lange snoer, verstelbare knikarm en 2,25 vergroting.
  • Loeplamp met klem: voor een gemakkelijke bevestiging aan je bureau of tafel. Vergroot 1,75 keer en is zeer energiezuinig.
  • Handmodel loeplamp: handig om mee te nemen en thuis te gebruiken. Voorziet je van 80 lumen licht en vergroot tot 2,5 keer.
Bekijk het volledige assortiment loeplampen.

Seniorenklokken

Zeer prettig als je weet hoe laat het is en daarvoor geen rare perikelen uit hoeft te halen. Nee, gewoon een blik op de klok werpen en zien dat het 20.00 uur is. Tijd voor je favoriete tv show.

Seniorenklokken zijn groot, goed en duidelijk. Geen probleem dus als je zicht wat minder is geworden in de loop van de tijd. De analoge wandklok voorziet je van meer informatie dan alleen de tijd. Je ziet in één oogopslag welke dag het is, de hoeveelste van de maand en de temperatuur. Bij deze klok wordt een extra buitensensor geleverd. Die hang je buiten op zodat je zowel de binnen- als buitentemperatuur op de klok ziet.

Seniorenklok aanschaffen.

Seniorenwekker

Een wekker is onmisbaar in vele huishoudens. Een seniorenwekker helpt je net wat beter dan een reguliere wekker. De tijd is groter en duidelijker zichtbaar. Daarnaast zit er ook een handige weergave van de binnentemperatuur op zodat je ziet hoe warm het in je slaapkamer is. Snooze je graag een (paar) keer in de ochtend? Geen probleem, ook die functionaliteit zit op de wekker. Op de wekker stel je eenvoudig vier wektijden in en op het digitale scherm zie je de dag en datum.

Seniorenwekker aanschaffen.

Medische hulpmiddelen

Luchtbevochtigers

Thuis is de plek om te ontspannen en te genieten. Vervelend als je last hebt van irritaties als branderige ogen, een trekkende huid, schrale lippen, kriebelhoest of hoofdpijn. Wist je dat dit soort klachten vaak heel simpel te verhelpen zijn? Een luchtbevochtiger biedt uitkomst.

Luchtbevochtigers zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis op niveau blijft. Je vult het reservoir van de luchtbevochtiger met water en vervolgens hoe je alleen nog maar op de ‘aan’ knop te drukken. Vervolgens creëert het apparaat een mist, zodat het water gefaseerd wordt verspreidt door je huis.

Bekijk de luchtbevochtigers.

Warmtepads

Heb je weleens last van gewrichtspijn, congestie of artritis? Bekijk dan de mogelijkheden van warmtetherapie eens. Warmte is een natuurlijke pijnstiller die verschillende pijnen vermindert.
Een warmtepad, ook wel bandage genoemd, is heel effectief tegen kwalen aan het bewegingsapparaat. Denk aan je nek, schouders, knieën en rug. Een dergelijke pad bindt je om de plek waar je pijn hebt en dankzij de warmte verminderen klachten als sneeuw voor de zon.

Bekijk de warmtepads.
Aan het laden
Aan het laden